Tricksy, a tánc kalandja

 
Meg akarsz tanulni táncolni?
Tanuld meg a tested használni!

Alapozó, intenzív tánctanfolyam

Bachata fusion stílusra épülő, négy alkalmas tanfolyam.


Mikor: szerdánként 19:00 - 21:00-ig
  szeptember 21., október 5., 12. és 19. - négy szerdai este
Első alkalom: szeptember 21.

Hol: Bp. VI., Szondi utca 37/a (Szondi u. - Rózsa u. sarok)
  Légy Fitt Mozgáscentrum és Táncstúdió

Fontos! Nincs állandó recepció, ezért kérünk, érkezz pontosan!
Ajtónyitás 18:50-kor, zárás kb. 19:10-kor
Az óra ideje alatt, az értékmegőrzés miatt, a bejárat zárva lesz.

Mennyiért: akár 11.995 Ft /fő áron
  (4 alkalmas, kedvezményes bérlet)

A Tricksy

  Sokan, sokféle táncot oktatnak, de mindnek a közös jellemzője az „én megmutatom” beállítottság, így a táncélményt a produkcióra kapott reakciók (elismerő szavak, taps, ováció…) adják. Ennek érdekében (legyen az akár balett, standard, latin vagy divattánc) az oktatást a pozíciók és mozdulatok másolására alapozzák. Továbbá a párral táncolt táncok esetében a pozíciókat és a mozdulatokat szétválasztják férfi és női oldalra, melyeket önállóan tanítanak, majd egy pont vagy vonal mentén illesztik a két oldalt egymáshoz.

  A Tricksyben mi a táncélményt nem kívülről várjuk, hanem visszatérve az eredethez, újra alkottuk és belülről éljük meg. Mi a táncban a másolás helyett a mozdulat vagy pozíció létrehozásának módjára, folyamatára helyezzük a hangsúlyt. Tesszük ezt már az első lépéstől kezdve, odafigyelve testünk és gondolataink összhangjára, harmóniájára.

  Ha ezt így „szakmainak” érzed, egy egyszerű példával megmutatjuk:

  Kellemes szombat délután van, otthon vagy és jól érzed magad.
Csöngetnek.
  Az első gondolatod, hogy Ki lehet az? Bár a tudatos oldalad a lehetséges válaszokat veszi sorra, a háttérben egy összetett utasításrendszer kel életre: állj fel, menj az ajtóhoz, nézz ki a kémlelőn vagy kérdezd meg ki az…
  Nem fogsz azon gondolkodni, miképp állj fel, nem fogsz odafigyelni arra, hogy a bal lábad a jobb után tedd, nem fogsz nekimenni a bútoroknak, hanem a saját ritmusodban haladsz… csak, hogy a főbb elemeket említsük.
  Ezt jelenti a testünk és gondolataink összhangja, harmóniája és ilyen lesz az is, ahogy a Te illetve a Ti táncotok megvalósul.

  Ha kezdőként választod a Tricksyt, a táncmozdulatok, mozgáskombinációk („figurák”) másolása helyett, azok megvalósítási módjait ismerheted meg, amik által nem csak a bachata világa nyílik meg előtted.
  Ha már van jártasságod a táncban, a Tricksy a tánc rejtett világát mutatja meg neked és általa új szintre emelheted a tánctól kapott élményt.

  Táncmozdulatainkban nem a precíz, tűpontos megjelenítésre törekszünk, hanem a mozdulat létrehozásának folyamatára, változatos jelentéstartalmaira helyezzük a hangsúlyt. Tesszük ezt az anatómia, valamint a testbeszéd művészi alkalmazásával.

A tanfolyamról

  A táncot, mint mozgást, a bachata alapjain keresztül ismerhetitek meg, de a tanultak bármelyik másik táncban is jól alkalmazhatók. A kurzust négy, részben egymásra épülő modulból építettük fel. Ezek a következők:

 1. A parkett is csak egy padló.
  A mindennapi mozdulataink tánccipőben:
  A tartás, a tónus és a kontakt alapjai.
 2. Táncoljunk!
  A páros tánc alapjai:
  Akarat és alázat a táncban.
 3. Gyere közelebb!
  A tánc, mint kommunikáció:
  A testbeszéd mágiája.
 4. Akció - Reakció
  Figyelek és reagálok:
  A teamwork alapjai.
  Az órákon a magyarázatokat, gyakorlatokat a bachata stílusára építjük, de az átadott ismeretek túlmutatnak azon. Így a résztvevők a bachata alapjain túl, megismerik a tánc, a páros tánc örömeit és a testbeszéd varázsát.

Mikor:
  Szerdánként, 19:00-21:00-ig 
  szeptember 21., október 5., 12. és 19. - négy szerdai este.
  Első alkalom: szeptember 21.

Hol: 
  Budapest VI., Szondi utca 37/a (Szondi u. - Rózsa u. sarok) 
  Légy Fitt Mozgáscentrum és Táncstúdió
Fontos! Nincs állandó recepció, ezért kérünk, érkezz pontosan!
Ajtónyitás 18:50-kor, ajtózárás kb. 19:10-kor 
Az értékmegörzés miatt, a kurzus ideje alatt a bejárat zárva.

Részvételi díjak:
 • 4 alkalmas bérlet
  - előre fizetve:
     13.990 Ft /fő
  - a helyszínen fizetve:
     14.990 Ft /fő
 • alkalmi jegy:
     4.500 Ft /fő
  a részletes díjtáblázatot itt találod
Miért bachata?

  A közhiedelemben az terjedt el, hogy a bachata érzéki hatása miatt azt elsősorban párok táncolják. Talán ez a 90-es évek környékén még elfogadható nézetnek számított, de akkor még minden latin táncba az erotikát vizionálták.

  A bachata „utcai tánc”, azaz nincs kőbe vésett meghatározása. Az 1960-as években született és az utcai jellege miatt folyamatosan hatottak és hatnak rá az egyéb táncok, különböző mozgásformák. Ezen hatások miatt a bachata az egyik legváltozatosabban táncolható tánccá fejlődött. A bachata legfiatalabb irányzata a bachata fusion, amelybe gyakorlatilag egyenrangúan, számtalan mozgásforma mozdulatai megjelennek, és így a testkontaktusos, csípőhangsúlyos forma csak egy lett a számtalanból. A jelen bachatájának a jellemzője a táncolók közötti távolság megválasztásának szabadsága, teret adva a kötetlen játéknak, így táncolható távolságtartóan, pajkos huncutsággal vagy akár érzékien is.

  Amellett, hogy szeretjük a bachatát, a bachata sokszínűsége biztosítja azt a lehetőséget, hogy mindenki megtalálja azt a formát, ami közel áll a szívéhez.

Páros kedvezmény!

 Páros regisztráció esetén a 4 alkalomra szóló bérlet ára 

 • előre fizetve:
  23.990 Ft / 2 fő
 • helyszínen fizetve:
  26.990 Ft / 2 fő

A kedvezmény a jelentkezési adatlap kitöltése után érvényesíthető.

A fizetési lehetőségeket a jelentkezési adatlap tartalmazza.
A kitöltött jelentkezési adatlapról az abban megadott e-mail címre a jelentkezés elküldésekor automatikus másolatot küldünk.

Szeretettel várunk!

Anett és Lóránd

 

A gyakran ismételt kérdésekre a válaszainkat itt találod.