Bachata tánctanfolyam az Őrmezei Közösségi Házban

Őrmezei Közösségi Ház
szerdánként 20:20-21:50-ig

Tricksy,
több mint tánc! 

Bachata fusion stílusú
kezdő, újrakezdő szintű tánckurzus.

Mikor: szerdánként 20:20 - 21:50-ig
  (becsatlakozni november 16-ig lehetséges)

Hol: Őrmezei Közösségi Ház Bp. XI., Cirmos utca 8.
  Ingyenes parkolóval, 2 percre a 4-es metro [M4] kelenföldi végállomásától.

Mennyiért: 10.990 Ft /fő-től (4+1 alkalmas bérlet)

Részletek

  Sokan, sokféle táncot oktatnak, de mindnek a közös jellemzője az „én megmutatom” beállítottság, így a táncélményt a produkcióra kapott reakciók (elismerő szavak, taps, ováció…) adják. A Tricksyben mi a táncélményt nem kívülről várjuk, hanem visszatérve az eredethez, újra alkottuk és belülről éljük meg. Úgy képzeld el, mintha az első egy szónoki beszéd lenne, míg a Tricksy egy baráti beszélgetés.

  Igaz ez a bachatára is. A bachatának is megvan a sokszínűsége (pl. dominikai, urban, sensual), amit az oktatók változatosan eltérő személyiségei tovább színeznek. A Bachata Tricksy nem új színt hoz be ebbe a kavalkádba (hiszen a zene, a ritmus, és az alapmozdulataink mind megtalálhatóak a többi stílusban), hanem a meglévő színekkel kezdünk harmonikus társasjátékba.

T r i c k s y

Image

 több, mint tánc

  Ha kezdőként választod a Tricksyt, a táncmozdulatok, mozgáskombinációk („figurák”) másolása helyett, azok megvalósítási módjait ismerheted meg, amik által nem csak a bachata világa nyílik meg előtted.
  Ha már van jártasságod a táncban, a Tricksy a tánc rejtett világát mutatja meg neked és általa új szintre emelheted a tánctól kapott élményt.

  Táncmozdulatainkban nem a precíz, tűpontos megjelenítésre törekszünk, hanem a mozdulat létrehozásának folyamatára, változatos jelentéstartalmaira helyezzük a hangsúlyt, hogy a tánc közös szórakozás legyen.

A Bachata Tricksy különlegessége

  Korunkban a tánc jellemzően nézőközpontúvá vált. Felismerhető ez a szalagavató tánctól kezdve az esküvői táncokon keresztül a bulikban táncolt táncokig. A táncunkkal meg akarjuk mutatni magunkat a nézőnek vagy buliban a partnerünknek: „Nézd, ezt tudom”, vagy „…ezt mutatom!”
  Ennek az iránynak megfelelőek az elérhető táncoktatások is. Az oktatott táncokat, mozgásformákat, kombinációkat részekre bontják, egyénre osztják (pl. lady-style, footwork…), önálló egységként kezelik, és ha párral táncolt táncra alkalmazzák, akkor az önálló egységeket felületi érintkezéssel illesztik egymáshoz.
  Ezzel szemben mi a táncunkkal párbeszédbe kezdünk, amiben valóban odafigyelünk a partnerünkre és a partnerünk válasza (reakciója) vezeti a beszélgetés fonalát. (Nincs elvárás, hogy én „ezt vezettem” amire neked „azt kell lépned”.)
  Kívülről szemlélve a tánc eme két megvalósulását nem, vagy csak nehezen lehet megkülönböztetni, de belülről megélve új, csodás világot kapunk.


Mikor:
  Szerdánként, 20:20-21:50-ig 
  (Okt. 26-tól. Egyeztetés nélkül becsatlakozni november 16-ig lehetséges.)

Hol: 
  Őrmezei Közösségi Ház  Bp. XI., Cirmos utca 8. 
  Ingyenes parkolóval, 2 percre a 4-es metro [M4] kelenföldi végállomásától.

Részvételi díjak:

  • 4+1 alkalmas bérlet előre fizetés esetén:
    10.990 Ft /fő
  • 4+1 alkalmas bérlet a helyszínen fizetve:
    11.990 Ft /fő
  a részletes díjtáblázatunkat itt találod

Szeretettel várunk!

Anett és Lóránd

A gyakran ismételt kérdésekre a válaszainkat itt találod.